Gå till:

Jobba hos oss

Foto: istockphoto.com
Var med och utveckla framtidens skogsbruk. Som anställd på Skogforsk arbetar du i det spännande gränslandet mellan forskning och praktik.

Lediga tjänster

Just nu söker vi en doktorand för forskning kring askens resistens mot ask-skottsjukan samt förädling för att stärka resistensen hos träden. Läs mer HÄR.

Hör av dig!

Du är alltid välkommen att kontakta våra programchefer, forskningschef och vd om du har frågor eller vill göra en intresseanmälan för att arbeta på Skogforsk. Du hittar kontaktuppgifter till dem här.

Gör exjobb på Skogforsk

Vi vill gärna ha kontakt med studenter med olika bakgrund och inbjuder därför till att göra exjobb hos oss.

Skogforsk ställer upp med handledning och betalar 750 kronor per person och universitets-/högskolepoäng som arbetet omfattar.

Kontakta våra programchefer som leder forskningsverksamheten för att få veta mer. De har bra idéer, men är också öppna för nya.

AR i fjärrstyrda skogsmaskiner

Skogforsk har nyligen öppnat ett fjärrstyrningslabb för utvärdering av teknik relaterad till fjärrstyrning av skogsmaskiner. Syftet med det här examensarbetet är att är att inkludera GIS-data som skuggade figurer på rätt plats i livevideoflödet från maskinen.

Läs mer

Kombinera LIDAR och videoflöde i en fjärrstyrd skogsmaskin

Syftet med det här exjobbet är att inkludera LIDAR-mätningar som skuggade figurer på rätt plats i livevideoflödet från skogsmaskinen i Skogforsks fjärrstyrningslabb. Syftet är att fastställa noggrannheten och hastigheten på data som krävs för att uppnå den kombinerade grafiken.

Läs mer

Kranspetsstyrning med ROS-nod med realtidssimulator

Kranspetsstyrning är en funktion som underlättar körningen av skogsmaskiner. Det föreslagna examensarbetet syftar till att fastställa grunderna för kranspetsstyrning och att studera förseningen vid implementering av kontrollogiken som en ROS-nod (www.ros.org).

Läs mer

Hjälp oss eliminera kapsprickor

Kapsprickor vid avverkning med skördare orsakar stora förluster av värdefull råvara. Nu söker vi exjobbare för att hjälpa oss lösa problemet. 
Läs mer

Sommarjobb och praktik

Om du är intresserad av sommarjobb eller praktikplats är du välkommen att kontakta våra programchefer för att göra en förfrågan om möjlighet och behov.