Gå till:

Nytt poddavsnitt om skogsbrand

Foto: Rolf Björheden, Skogforsk
Vad kan skogsbruket göra för att undvika skogsbränder? Hur jobbas det med rutiner och skogsskötsel? Brinner det mer i skogen nu än förr? Få svaren i det tredje avsnittet av Skogssanningar.

Det senaste avsnittet av podcasten Skogssanningar handlar om skogsbrand. Här berättar skogsskötselforskaren Johan Sonesson om olika skogstypers benägenhet att brinna, om skogsbränder historiskt och idag, liksom om skillnaderna mellan Sverige och länder som till exempel Kanada och Ryssland.

Tomas Johannesson är skogsbrukets samordnare i brandfrågor. I podden berättar han om det förebyggande arbete som görs i branschen, om lärdomar respektive framgångsfaktorer den svåra brandsommaren 2018.

Medverkar gör även Leif Sandahl, brandingenjör på MSB, och skogsbrandexperten Annie Johansson, Kyllesjö skog, som båda har idéer hur skogsbruket och samhället kan bli bättre på att hantera bränder i skogen. Programledare är Caroline Rothpfeffer och Lars Nylander har redigerat.

Podden finns i de flesta podd-appar, till exempel iTunes, Apple Podcaster, Spotify, Acast, Podbean, Google podcasts, Player FM med fler. Det går också lyssna på direkt här på webbsidan.

De tidigare avsnitten av Skogssanningar har handlat om granbarkborre och om naturhänsyn vid avverkning

2019-06-26 10:54