Gå till:

Ny styrelseordförande

Olof Hansson i samspråk med Charlotte Bengtsson, Skogforsks VD
Foto: C. Rothpfeffer
Olof Hansson, affärsområdeschef för Södra Skog, är ny ordförande i Skogforsk. Han tar över efter Martin Holmgren som varit ordförande sedan 2020.

– Skogen är avgörande i den gröna omställningen och med ökad tillväxt skapas ytterligare klimatnytta. Samtidigt ska vi utveckla arbetet med den biologiska mångfalden genom ett ansvarsfullt skogsbruk. Skogforsk fyller en viktig roll i den utvecklingen, säger Olof Hansson.

Ekonom & skogsvetare

Olof Hansson är affärsområdeschef för Södra Skog sedan 2017. Han utbildade sig till ekonom och skogsvetare och började sedan på Södra Skog 2003. Där har han haft en mängd olika roller genom åren, bland annat som områdeschef och marknadsanalytiker. Olof kom in i Skogforsks styrelse 2021.

Olof bor i Växjö men tillbringar mycket tid på sin gård utanför Ljungby. Fritiden ägnas åt gården samt att umgås med sina två tonårsbarn. Ett stort nöje är också jakt och fiske.

Svensk skogsforskning är i världsklass

Olof Hansson vill se en fortsatt utveckling av ett hållbart brukande av skogen. Det är många intressen som ska samsas på samma arealer parallellt med att efterfrågan på skogsråvara ökar. För att möta samhällets många behov behöver skogsbruket arbeta smartare och med mer funktionell hänsyn till skogens alla värden.
– Sverige har en skoglig forskningskompetens i världsklass. En av de viktigaste rollerna för Skogforsk är att fortsätta att utveckla det svenska skogsbruket i nära samarbete med näringen, andra forskande organisationer och samhället, säger Olof Hansson och fortsätter

– Att få ut den kunskap som forskningen bidrar med i det praktiska skogsbruket är avgörande för att skogen ska fortsätta att spela en viktig roll på så många sätt.

 

På Skogforsks årsmöte den 31 maj avtackades tre tidigare styrelsemedlemmar: Martin Holmgren, Göran Andersson och Mikael Andersson. Samtidigt välkomnades de nya styrelseledamöterna Mattias Luxhöj von Knorring, Mats Ericsson och Martin Englund.

2022-06-16 10:49