Gå till:

Skogsmästarelever i praktik på Skogforsk

Tre blivande skogsmästare, Lisa Wästling (till vänster), Josefin Evaldsson och Rickard Bodell, har under veckan som gått praktiserat på Skogforsk.
Foto: Mats Ostelius
Tre blivande skogsmästare praktiserade i veckan på Skogforsk. De fick bland annat inblick i maskinkonceptet Drivaren, tidsstudier vid skotning, olika gallringsformer och beslutstödet Bestway.

Lisa Wästling, Josefin Evaldsson och Rickard Bodell, går ett så kallat skogligt basår på Jällaskolan utanför Uppsala. Den ettåriga utbildningen ger platsgaranti på Skogsmästarutbildningen och innehåller bland annat 20 veckors praktik. Tidigare kontakter med Skogforsk, och ett studiebeök på huvudkontoret i Uppsala, fick de tre studenterna att intressera sig för forskningsinstitutet.

Inblick i verksamheten

Och den här veckan har de alltså fått stifta bekanstskap med flera av dess olika verksamheter och arbetssätt.

- Det är intessant att se vilka försök som pågår här och hur resultaten kan komma att påverka skogsbruket, den bransch som vi ju ska jobba i, säger Rickard Bodell.

- Att Skogforsk är så starkt kopplat till näringen och dess problem i praktiken känns spännande, säger Josefin Evaldsson.

Bransch i utveckling

Lisa Wästling, som ofta fått höra att skogsbruket är en konservativ bransch, har fått en mer nyanserad bild efter praktikveckan på Skogforsk.

- Det har varit kul att se hur skogsbruket faktiskt kan utvecklas genom Skogforsks olika projekt, säger Lisa Wästling.

          


 

2020-02-21 09:28