logga
I skogsvårdsarbetet, från planering av föryngringsåtgärder t.o.m. röjning, bör det finnas goda möjligheter att nyttja GIS-teknik för att sänka kostnaderna och höja kvaliteten.

Presumtiva användare bör tänka igenom vad handdatorn skall användas till, under vilka förhållanden den skall användas och under hur lång tid per dag som den skall användas. Därefter kan han/hon välja dator utifrån prioriterade egenskaper. På Internet finns sidor där man snabbt kan få reda på vilka handdatorer och smartphones som har de egenskaper som prioriterats.
Studien visar också att två för användarna i skogsbruket viktiga egenskaper, driftstid innan ny batteriladdning krävs, samt handdatorskärmarnas tydlighet, är mycket svår att bedöma genom att titta på handdatorerna eller läsa produktblad. Därför skulle en standard för att mäta och beskriva dessa egenskaper vara av stort intresse för användarna.
Vidare konstateras att utvecklingen är snabb inom området handdatorer med GPS, vilket bl.a. innebär att tester av specifika datorer snabbt blir inaktuella.

Nr 92-2009    Publicerad 2009-01-01 00:02

Kommentarer
Det finns ännu inga kommentarer på denna sida. Var först med att ge en kommmenter.
Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar. Var god bekräfta att du inte är robot!