Gå till:

Webbseminarium – Att upptäcka viltskador i stora träd.

Betesskador kan, i yngre träd, ”växa in” i stammen och blir svårupptäckta när trädet blivit stort. Hur påverkas dessa skador virkets kvalitet och hållfasthet? Märtha Wallgren samtalar med Kari Hyll.

Webbseminariet ingår i utbildningspaketet "Viltanpassad skogsskötsel i praktiken" och är det sjätte i ordningen. Denna gång pratar vi om hur betesskador i yngre träd ”växer in” i stammen och blir svårupptäckta när trädet blivit stort. Vi diskuterar hur dessa skador påverkar virkets kvalitet och hållfasthet och ger tips på hur man kan upptäcka dessa skador i stora träd. I studion finns Märtha Wallgren, viltekolog som denna denna gång har med sig kollegan Kari Hyll, som forskar på mätning av träd och virke.

"Viltanpassad skogsskötsel i praktiken" är ett utbildningspaket i tre delar. Den omfattar en webbaserad teoretisk del, en exkursion för att titta på olika viltanpassade skogsskötselåtgärder samt en del med webbseminarier. Läs mer och anmäl dig här.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras av Landsbygdsprogrammet.

eu-flaggaeuropeiskajordbruksfondenfarg-1-2.jpg

Nr 4-2021    Publicerad 2021-01-20 15:37
Skogsskötsel
Skogsskador
Viltskador
1 Kommentarer
Författare
Kommentarer (1)
 Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar.
Wilhelm Dyrssen, Vinökalvskogen.   9 dagar sedan
De omtalade mätteknikerna av stockarnas inre egenskaper ger möjlighet till en noggrannare kvalitetsbestämning. Snabbvuxet - kontra - långsamvuxet tex. Finns det exempel på virkesköpare som prissätter efter den kvaliten? Det skulle öppna upp för en helt annat skogsbruk med möjlighet till avsevärd lönsamhetshöjning. Dessutom öppnar det för ett skogsbruk som är miljövänligare (speciellt mångfald men även utseende).