Gå till:

Caroline Rothpfeffer ny kommunikations- och hållbarhetschef

Caroline Rothpfeffer kommer närmast från en tjänst som hållbarhetschef på BillerudKorsnäs.
Foto: Dissoil
Caroline Rothpfeffer har utsetts till kommunikations- och hållbarhetschef på Skogforsk. Hon tillträder den första februari 2019.

Caroline Rothpfeffer är 47 år och kommer närmast från en tjänst som hållbarhetschef med fokus på skogsfrågor och kommunikation kring skog och skogsbruk på BillerudKorsnäs. Dessförinnan har hon arbetat med miljöfrågor och skogsskötsel både på BillerudKorsnäs och Holmen Skog.

Caroline har en gedigen och bred samlad erfarenhet av forskning och utveckling, hållbarhetsfrågor, skogsbrukets huvudfrågor och därtill kommunikationserfarenhet. Tjänsten som kommunikations- och hållbarhetschef är nyinrättad och avsikten är integrera kommunikation och hållbarhet, som är prioriterade områden i Skogforsks strategi. Caroline tillträder den 1 februari 2019.

– Jag är glad att presentera Caroline Rothpfeffer som vår nya kommunikations- och hållbarhetschef. Hennes samlade erfarenheter och kompetens från forskning och skogsnäringen kommer att berika hela Skogforsk med ny energi. Hon får en utmanande roll att stärka vår tillämpade forskning och kommunikation, och parallellt med det även bygga upp en mer aktiv samhällsdialog – inte minst gällande skogsbrukets hållbarhetaspekter, säger Charlotte Bengtsson, vd.

– Jag ser fram emot att jobba för Skogforsk som är inne i en spännande fas då hållbarhet ska integreras i alla steg och processer. Behovet av att föra ut vetenskapliga resultat i praktiken och i samhällsdebatten har aldrig varit större och där ser jag att Skogforsk har mycket att bidra med. Det känns jättebra att få kliva ombord på detta spännande och framåtinriktade jobb med stora möjligheter och fokus på att skapa nytta och bidra till hållbar utveckling i det svenska skogsbruket, säger Caroline Rothpfeffer.

2018-10-19 07:34