logga
Skogskunskaps 50 verktyg fungerar lika bra i mobil, surfplatta och dator.
Bild: Sven Tegelmo, Skogforsk
Skogforsks beräkningsverktyg är nu omgjorda med ny design. Därmed är de lika lättillgängliga vare sig du använder dator eller står i skogen med mobil. Verktygen nås via nya webben Skogskunskap.se.

Verktygen finns fritt tillgängliga på den nya webbplatsen Skogskunskap som lanserades 28 november och ersatte Kunskap Direkt. Verktygen fanns redan tidigare i Kunskap Direkt, men har nu gjorts om. Dels grafiskt för att bli mer lättanvända och fungera på såväl dator som surfplatta och telefon. Men dels har vissa verktyg också uppdaterats med fler funktioner och inställningsmöjligheter, liksom under skalet efter de senaste forskningsrönen. 

Den nya designen ökar tillgängligheten och innebär att du när som helst kan surfa in på www.skogskunskap.se/verktyg och räkna på skogen, vare sig du står i beståndet eller sitter framför datorn med en skogsbruksplan.

Bland de 50 verktygen kan man räkna på det mesta inom skogsskötsel, från föryngring till uttransport av virke. Och däremellan om det lönar sig att röja, gallra, plantera förädlade plantor, byta trädslag, bygga skogsbilväg och mycket mer.

Nr 105-2016    Publicerad 2016-11-28 09:43

Kommentarer
Det finns ännu inga kommentarer på denna sida. Var först med att ge en kommmenter.
Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar.
Författare
Sven Tegelmo
Systemutvecklare
Lars Nylander
Tidigare anställd
Mats Hannerz
Silvinformation