logga
Regeringsuppdrag om förädlade plantor, film om plantering, Hemma hos Sydplantor och Plantskolan om kott och frön i detta nummer av Plantaktuellt.

Regeringen har gett Skogforsk ett intensivuppdrag att ta fram strategier för att öka användningen av förädlade plantor. I en artikel i Plantaktuellt intervjuas den ansvarige projektledaren. En ny film, Plantera Rätt, har tagits fram av Skogforsk. Instruktionsfilmen tar upp arbetsteknik, plantvård, utrustning, planteringsteknik och hur planteringsresultatet följs upp. Hemma-hos-reportaget gör denna gång besök hos den lilla plantskolan Sydplantor i Amundshylte. Plantskolans lektion 8 går igenom hur man samlar in och hanterar kottar och frön.

Plantaktuellt startade 1997 som ett populärvetenskapligt nyhetsbrev från Högskolan Dalarna. Från och med år 2000 gavs Plantaktuellt ut i samarbete mellan Skogforsk och Högskolan Dalarna, och 2007 tillkom även SLU i redaktionen. Plantaktuellt kom ut med fyra nummer per år till och med 2012. Den främsta målgruppen har hela tiden varit skogsbrukets plantskolor, men Plantaktuellt riktade sig också till de som arbetar med skogsvård samt till forskare inom plantor och föryngring.

Nr 121-2009    Publicerad 2009-01-01 00:01

Kommentarer
Det finns ännu inga kommentarer på denna sida. Var först med att ge en kommmenter.
Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar. Var god bekräfta att du inte är robot!
Författare
Mats Hannerz
Silvinformation
Anders Lindström
Kristina Wallertz
SLU
Ulfstand Wennström
Seniorforskare