logga
IDS-behandling av tallfrö, statistik över plantförsäljning, skonsam markberedning och stambrev är något av innehållet i detta nummer av Plantaktuellt.

Fröbehandlingsmetoden IDS är ett framgångsrikt sätt att sortera och förbättra kvaliteten på skogsfrö. I en artikel beskrivs resultatet av en studie med några olika behandlingsmetoder. I Plantaktuellt nr 2, 2000, finns också statistik över levererade skogsplantor och stambrev, samt en artikel om den skonsamma markberedningsmetoden Garpgreppet. Metoden bygger på vanliga harvpinnar som monteras på en virkesgrip. I Plantaktuellt finns också notiser och referat från plantforskningen och information om aktiviteter för plantskolorna.

Plantaktuellt startade 1997 som ett populärvetenskapligt nyhetsbrev från Högskolan Dalarna. Från och med år 2000 gavs Plantaktuellt ut i samarbete mellan Skogforsk och Högskolan Dalarna, och 2007 tillkom även SLU i redaktionen. Plantaktuellt kom ut med fyra nummer per år till och med 2012. Den främsta målgruppen har hela tiden varit skogsbrukets plantskolor, men Plantaktuellt riktade sig också till de som arbetar med skogsvård samt till forskare inom plantor och föryngring.

Nr 32-2000    Publicerad 2000-01-01 00:01

Kommentarer
Det finns ännu inga kommentarer på denna sida. Var först med att ge en kommmenter.
Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar. Var god bekräfta att du inte är robot!
Författare
Christer Nyström
Mats Hannerz
Silvinformation
Birger Eriksson
Tidigare anställd
Ulfstand Wennström
Seniorforskare
Tomas Gullberg