Gå till:

Webbseminarium – Foder för klövvilt

Hur påvekar klövviltsbetet skogens vegetation? Och hur kan olika metoder för röjning påverka fodermängden? Få svaren i sjunde webbseminariet i utbildningen ”Viltanpassad skogsskötsel i praktiken”.

I det här webbseminariet får vi lära oss om hur vegetationen kan påverkas genom klövviltsbete. Vi pratar också om olika röjningars effekt på foder. Webbseminariet ingår i utbildningspaketet "Viltanpassad skogsskötsel i praktiken" och är det sjunde i ordningen. Ämnet är foder för klövvilt och värd för seminariet är Märtha Wallgren, forskare i viltekologi på Skogforsk.

Vi får bland annat lära oss hur betade och obetade ytor i skogen kan skilja sig åt. I filmen visas också hur fodermängd kan påverkas genom olika röjningsstrategier som skogsbruket kan tillämpa och vi presenterar alternativet senarelagd viltanpassad röjning för områden med mycket viltbetesskador.

"Viltanpassad skogsskötsel i praktiken" är ett utbildningspaket i tre delar. Den omfattar en webbaserad teoretisk del, en exkursion för att titta på olika viltanpassade skogsskötselåtgärder samt en del med webbseminarier. Läs mer och anmäl dig här.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras av Landsbygdsprogrammet.

eu-flaggaeuropeiskajordbruksfondenfarg-1-2.jpg

Nr 2-2021    Publicerad 2021-01-21 09:36
Skogsskötsel
Skogsskador
Viltskador
0 Kommentarer
Författare
Kommentarer (0)
 Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar.