Gå till:

Skogforsk söker erfaren och nyfiken fullstackutvecklare

Digitalisering är en trend som påverkar hela samhället, så även skogsbruket. Skogforsk söker en systemutvecklare för utveckling av digital infrastruktur, beslutsstöd och andra verktyg för skogsbruket.

Den pågående digitaliseringen är på god väg att förändra förutsättningarna för hur ett modernt skogsbruk kan bedrivas. Digitala beskrivningar av den stående skogen har, tillsammans med exempelvis data från skogsmaskiner, kommit att bli värdefulla källor till kunskap om skogen och grunden till många innovativa tillämpningar. Och det finns efterfrågan på mer!

För att effektivt kunna nyttja alla digitaliseringens möjligheter behöver vi samtidigt stärka den tekniska infrastrukturen såväl internt som gemensamt i forskningsvärlden. Vi söker därför dig som vill vara med och bidra med innovativa IT-lösningar för användning såväl inom Skogforsk som hos våra partnerföretag.

Din profil

För att trivas i rollen som systemutvecklare på Skogforsk behöver du ett gediget tekniskt kunnande, erfarenhet av att arbeta nära kravställare/användare samt vara nyfiken och intresserad av att lära dig nya tekniker och tillämpningar. Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom data- och systemvetenskap samt med minst några års erfarenhet från fullstackutveckling. Du behöver också ha eget driv och god samarbetsförmåga. Arbetet sker självständigt såväl som i grupp med att bygga vidare på Skogforsks interna IT-infrastruktur för forskningen samt medverka i olika projekt som tar fram prototypverktyg i demonstrationssyfte. Vi använder Microsofts plattform som bas men också olika typer av open source-tekniker när det matchar behoven bättre. Det är meriterande om du har erfarenhet av utveckling och arkitektur såväl on-prem som i en molnmiljö.

Vårt erbjudande

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut och vi drivs av att bidra till ett skogsbruk i världsklass för ett hållbart samhälle. Vår nisch är tillämpad forskning och utveckling och vi jobbar i nära samverkan med såväl skogssektorn, teknikleverantörer som andra forskningsorganisationer. Hos oss får du ett spännande, omväxlande och framtidsinriktat jobb i en platt organisation där du har stora möjligheter att påverka teknikval och utformning av de tekniska lösningarna. På vår arbetsplats är vi övertygade om att mångfald är viktigt för både trivsel och effektivitet. Vårt huvudkontor ligger i Uppsala, och vi har forskningsstationer i Sävar i Västerbotten samt i Ekebo i Skåne.

Om tjänsten & att ansöka

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi ser fram mot din ansökan senast den 17 mars 2024. Vi tittar på ansökningar löpande, så tveka inte att höra av dig!

Mejla din ansökan till skogforsk@skogforsk.se, märk den med ”Systemutvecklare” i ämnesraden.

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten?

Kontakta gärna vår processledare för Digitalisering Maria Nordström, maria.nordstrom@skogforsk.se, tel: 070 - 635 33 12 eller
vår IT-chef Anette Hammar, anette.hammar@skogforsk.se, tel: 070 – 587 85 86.
Facklig kontaktperson för Saco är Martin Englund, martin.englund@skogforsk.se, tel: 070 – 282 16 42.