Gå till:

Kommunikatör som älskar att skriva

Skogforsk söker en kommunikatör som tycker att sociala medier är en del av vardagen, som älskar att skriva samt har erfarenhet av layout.

Vårt erbjudande

Vi behöver förstärka kommunikationsavdelningen med en skribent för vår webb och för våra sociala medier. Framför allt handlar det om att hålla dem levande; skriva populärvetenskapliga texter och nyheter, att förse dem med både text, bild och film. Tjänsten innebär bland annat, ansvar för vår kunskapsportal Kunskapsbanken, där alla våra forskningsresultat kommer ut i populariserad form med möjlighet till fördjupning. Du kommer både att producera material i samarbete med forskare och, vid behov, koordinera externa redaktörer. En annan arbetsuppgift blir att layouta material till broschyrer, rapporter, annonser och dyl.

Vi på kommunikationsavdelningen är ett litet gäng med många uppgifter. Det gör att vi ibland behöver stötta upp för varandra och hoppa in i varandras ansvarsområden. Därmed kan du också få arbeta med presskontakter, ta fram kunskapsbrev, arrangera konferenser eller arbeta med marknadsföring.

Vem är du?

Vi söker dig som har förmåga att uttrycka dig enkelt om komplicerade ting och som har mottagaren i fokus samtidigt som precisionen i budskapet inte går förlorad.

Det är viktigt att du trivs med att arbeta fritt under ansvar, att du tar initiativ och är självständig. Du är kreativ och vågar testa nya angreppssätt samtidigt som du är noggrann och har förmåga att slutföra uppgifter. Du kommer att arbeta nära forskningsverksamheten så för att lyckas i rollen behöver du vara inlyssnande och kunna hantera olika typer av människor.

Du innehar utbildning inom området kommunikation eller skog. Eller både och! Om du har en utbildning inom kommunikation är skogliga erfarenheter starkt meriterande. Är du istället skogligt utbildad, vill vi att du har erfarenhet av att jobba med kommunikation. Du är van vid att skriva populärvetenskapligt och kan uttrycka dig obehindrat på svenska. Du ska ha erfarenhet/kunskap av att arbeta med layout med därtill hörande program som till exempel Indesign eller motsvarande, liksom av att arbeta med och vidareutveckla sociala media. Erfarenhet av att arbeta med andra program i Adobe Creative Cloud som till exempel Photoshop är meriterande liksom erfarenhet av att jobba i Episerver. Har du även erfarenhet av att spela in och klippa poddar är det en merit.

Skogforsk leder hållbar utveckling

Skogforsk utvecklar och kommunicerar kunskap, tjänster och produkter som bidrar till en hållbar utveckling i skogsbruket till nytta för samhället.

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, finansierat av skogsnäringen, staten, externa forskningsfonder och uppdragsverksamhet. Vår forskning och våra experters kunskaper omkring skogen har en bredd från frö till industri inklusive natur- och viltvård, logistik, trädförädling, skogsskötsel och mycket mer. Vår relation till skogsbruket skapar unika förutsättningar för att ny kunskap snabbt ska komma till användning. Det är först när Skogforsks resultat används i praktiken eller som beslutsunderlag, som Skogforsk fullföljt sitt uppdrag. Kommunikationsavdelningens uppgift är därför att effektivt sprida ny kunskap och nya innovationer till berörda målgrupper.

Totalt är vi omkring 130 anställda på Skogforsk. Vi finns i Uppsala (huvudkontor), i Sävar utanför Umeå och i Ekebo i norra Skåne. Kommunikationsavdelningen finns i Uppsala.

Läs mer om oss HÄR.

Ansökan

Vi ser fram mot ansökningar från alla med relevant erfarenhet och utbildning!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan till skogforsk@skogforsk.se. Ange ”Skribent” i ämnesraden. Sista ansökningsdatum är onsdagen den 10 mars 2021.

Vill du veta mer om tjänsten?  

Kontakta Caroline Rothpfeffer, kommunikations- och hållbarhetschef, tel 0709-10 40 26, mejl: caroline.rothpfeffer@skogforsk.se

Facklig kontaktperson är Örjan Grönlund, tel 070- 999 37 77, mejl: orjan.gronlund@skogforsk.se