Gå till:

Stärkta relationer med Chile

Charlotte Bengtsson, Rodrigo Mujica, Jerry Bohlin och Magnus Thor diskuterar avverkningsmetoder.
Foto: Curt Almqvist, Skogforsk
Sverige och Chile ska stärka relationerna och öka kunskapsutbytet om hållbart skogsbruk. Det har de svenska och chilenska regeringarna kommit överens om.

Ett område för samarbetet är hållbar skogsskötsel och skogsbränsle och då ligger en kontakt med Skogforsk nära till hands.

I veckan fick därför Skogforsk besök av tre personer från det chilenska skogsforskningsinstitutet INFOR; Rodrigo Mujica, vice chef, Susana Benedetti, forskningschef och Hans Grosse, chef för internationella kontakter. På programmet stod två fullmatade dagar med kunskapsutbyte, både på Skogforsk och ute i skogen.

– Starka internationella nätverk är en framgångsfaktor för ett institut som Skogforsk. För oss är det en del av vår omvärldsanalys, benchmarking och kompetensförsörjning. Samtidigt kan vi dela med oss av våra kunskaper om svenskt hållbart skogsbruk och våra erfarenheter av hur man organiserar och finansierar svensk forskning inom området, säger Charlotte Bengtsson, vd på Skogforsk.

– Sverige och Chile har starka band och det finns goda förutsättningar för fortsatt samarbete i linje med den avsiktsförklaring som Sverige och Chile har tecknat, säger Charlotte Bengtsson.

 

Hans Grosse och Rodrigo Mujica visas planeringsverktyget Bestway som Skogforsk utvecklat. 

2016-06-22 16:15