Gå till:

Kan du NS-skötsel? Vi behöver din hjälp!

Foto: Erik Viklund, Skogforsk
Skogforsk genomför nu ett projekt för att samla in kunskap om hur åtgärder i skogar med målklass Naturvårdande skötsel bäst utförs. Vi efterlyser därför dig som har praktisk erfarenhet av NS-skötsel.

Naturvårdande skötsel (NS) tillämpas eftersom skogar genom historien har brukats på olika sätt och en rad växter och djur då anpassat sig till dessa olika biotoper. För att säkerställa arternas överlevnad krävs en fortsatt anpassad skötsel av de skogar som har målklass NS.

Att NS som skötselmetod behövs för mångfalden i skogen råder inga tvivel om. Utmaningen är hur den rent praktiskt ska utföras. Vilka metoder är effektiva för planering? Vilka maskiner passar för olika åtgärder? Hur ska uppföljningen vara utformad för att ge en bra utvärdering?

Skogforsk genomför under hösten 2016 ett projekt för att öka kunskapen om detta. Vi vill nu intervjua maskinförare, entreprenörer och tjänstemän från hela landet som har erfarenhet och kunskap av skötsel av NS-skogar.

Kontakta oss om du vill vara med och bidra till att den naturvårdande skötseln förbättras och att en större årlig areal NS-skogar åtgärdas.

För mer information och för att anmäla intresse, kontakta Örjan Grönlund.

2016-08-25 07:52