Gå till:

Det här kan Skogforsk om skogsbränder

Den senaste veckan har den kanske största branden i modern tid härjat i Västmanland samtidigt som mindre skogsbränder startat på många andra håll.

I den akuta fasen har fokus självklart legat på släckningsarbete, evakuering och andra akuta frågor. Men vi vet att framtiden kommer att väcka helt andra frågor om bland annat konsekvenserna av branden.

Eftersom Skogforsks roll är att förse samhället och skogsbruket med fakta och kunskap så har vi samlat det vi vet om skogsbränder och hyggesbränningar i vår kunskapsbank på webben. Använd sökorden ”brand” eller ”bränning” så hittar du våra publikationer genom åren. Du kommer i första hand att hitta kunskap om skogs-och hyggesbränders effekter på mark och vatten, biologisk mångfald och efterföljande föryngringsarbete då det har varit huvudfokus för forskningen på Skogforsk.

Skogforsk var också projektledare för arbetet med att utveckla så kallade Allmänna Bestämmelser för Skogsentreprenad som bland annat reglerar ansvaret för brandskyddsåtgärder.

Hittar du inte du inte svaret på din fråga? Eller vill du hellre prata direkt någon av vår forskare? Då är du givetvis varmt välkommen att göra det. De finns till hands och svarar på dina frågor. Ring vår växel på 018-18 85 00 så kopplar vi dig till rätt person. Du kan också skicka ett mejl med din fråga till skogforsk@skogforsk.se.

Media är välkomna att kontakta kommunikationschef Erik Viklund, tel: 018-18 85 40, e-post: erik.viklund@skogforsk.se för vidare hänvisning till rätt expert.

 

2014-08-09 15:49