Gå till:

Var med och driv skogsnäringens hållbara utveckling

Skogforsk söker en hållbarhetsspecialist då ett aktiv hållbarhetsarbete är centralt för framtidens skogsbruk och för skogsnäringens värdekedjor.

Växande skogar binder koldioxid och effektiv resursanvändning av den skogliga råvaran skapar möjlighet till substitution av fossila alternativ. Det ökade intresset för hållbarhet har lett till en förändring i klimat- och hållbarhetsredovisningar och vi ser ett ökat intresse och behov av att redovisa hur skogsbruk påverkas av och påverkar, klimat och biologisk mångfald. Därför söker Skogforsk en hållbarhetsspecialist.

Vårt erbjudande 

Vi erbjuder ett spännande, omväxlande och framtidsinriktat jobb med goda möjligheter till egna initiativ och samarbeten. Du kommer arbeta i ett team på Skogforsk i nära samverkan med skogssektorn.

Du kommer bland annat arbeta för att ta fram underlag för klimatberäkningar samt förslag till dataunderlag i utvecklad hållbarhetsrapportering och uppföljning. Inom olika forskningsprojekt kommer du att analysera och ta fram förslag till hur vi kan mäta, sammanställa och kvalitetssäkra hållbarhetsdata samt även undersöka hur hållbarhetsredovisning kan tillgodose olika intressentgruppers informationsbehov.

Din kompetens  

Vi söker dig som har naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning, gärna kompletterat med utbildning inom exempelvis hållbarhet, statistik, systemvetenskap, ekonomi med miljöinriktning eller motsvarande. Vi tror att du har ett genuint intresse för skog och hållbar utveckling och ser gärna att du har tidigare erfarenhet av verksamheters hållbarhetsredovisning, uppföljning av mätetal inom området genom etablerade system och standarder för rapportering och redovisningar och klimatdeklarationer.

Det är meriterande om du har kunskaper inom GRI, CSR, SBT/SBTN, NFRD/CSRD, spårbarhetsstandards och ramverk för hålbarhetsrapportering. 

För att trivas bör du ha ett starkt intresse av att driva praktiskt orienterat forsknings- och innovationsarbete.

Om tjänsten & att ansöka 

Tjänsten är en tillsvidareanställning. 

Vi ser fram emot din ansökan senast den 22 maj 2023. Skicka ett personligt brev och din CV till skogforsk@skogforsk.se. Märk mejlet med Hållbarhetsspecialist i ämnesraden.  

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten? 
Kontakta programchef Maria Iwarsson Wide (maria.iwarssonwide@skogforsk.se), mobil 070–518 85 99 eller processledare Samhällsnyttor Johan Sonesson (johan.sonesson@skogforsk.se), mobil 070–518 85 89.

Facklig kontaktperson för Saco är Martin Englund (martin.englund@skogforsk.se), mobil 070–282 16 42.

Om Skogforsk 

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, finansierat av skogsnäringen, staten samt av forskningsmedel. Vår vision är Skogforsk leder hållbar utveckling. Vi utvecklar och kommunicerar kunskap, tjänster och produkter som bidrar till en hållbar utveckling i skogsbruket till nytta för skogsägare och samhället.   

Vår forskning och våra experters kunskaper om skog och skogsbruk har en bredd från frö till industri inklusive natur- och viltvård, logistik, skogsträdförädling, skogsskötsel och mycket mer. Våra goda relationer till skogsbranschen och samhället skapar unika förutsättningar för att ny kunskap snabbt ska komma till användning. 

Totalt är vi drygt 140 anställda. Vi tror på att mångfald är vägen till framgång och ser därför fram mot ansökningar från alla med relevant erfarenhet och utbildning. 

Skogforsk finns i Uppsala (huvudkontor), i Sävar utanför Umeå och i Ekebo i norra Skåne.