Gå till:

Tillsvidaretjänst i Skogforsks fältverksamhet

Vi jobbar med utveckling av ett hållbart skogsbruk. Nu söker vi dig som vill arbeta praktiskt både i fält och i plantskola.

Drömmer du om att arbeta året runt inom det gröna? Vi söker en ny fälttekniker till vår forskningsstation i Sävar, 15 km norr om Umeå. Tillsammans jobbar vi för hållbar utveckling av framtidens skogsbruk.

Om tjänsten

Vi erbjuder en fast heltidstjänst. Arbetsområdet är stort, från Dalälven och norrut i Sverige. Under fältsäsongen sker mycket av jobben på annan ort, vilket gör att man under fältsäsong är mycket på resande fot. Du kommer att arbeta både enskilt och tillsammans främst med andra tekniker men även med forskarna. Arbetet innebär mycket fältarbete där du får röra dig i skog och mark så en god fysik behövs.

Tjänsten innefattar framför allt mätning, inventering och skötsel av våra forskningsförsök ute i skogen men även jobb på vår plantskola i Sävar. Arbetsuppgifterna är varierande och växlar med årstiderna.

Vi söker dig med en skoglig eller biologisk utbildning, eller motsvarande erfarenhet. B-körkort är ett krav liksom att du behärskar svenska i tal och skrift. Har du dessutom körkort för röjsåg och/eller motorsåg eller traktorkort får du gärna lyfta fram det i din ansökan. God datorvana och erfarenhet av skogligt arbete är meriterande.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast den 1 juni 2023. Vi utvärderar inkomna ansökningar löpande.
Ange Fälttekniker Sävar i ämnesraden.

Ansökan skickas till Jessica Jonsson , jessica.jonsson@skogforsk.se

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Karin Strömgren, karin.stromgren@skogforsk.se 

Kontaktperson för GS-facket är Margaretha Edvardsson, margaretha.edvardsson@skogforsk.se

Om Skogforsk 

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, finansierat av skogsnäringen, staten samt av forskningsmedel. Vår vision är Skogforsk leder hållbar utveckling. Vi utvecklar och kommunicerar kunskap, tjänster och produkter som bidrar till en hållbar utveckling i skogsbruket till nytta för skogsägare och samhället.   

Vår forskning och våra experters kunskaper om skog och skogsbruk har en bredd från frö till industri inklusive natur- och viltvård, logistik, skogsträdförädling, skogsskötsel och mycket mer. Våra goda relationer till skogsbranschen och samhället skapar unika förutsättningar för att ny kunskap snabbt ska komma till användning. 

Totalt är vi drygt 140 anställda. Vi tror på att mångfald är vägen till framgång och ser därför fram mot ansökningar från alla med relevant erfarenhet och utbildning. 

Skogforsk finns i Uppsala (huvudkontor), i Sävar utanför Umeå och i Ekebo i norra Skåne.