Gå till:

Skogforsk söker Vägspecialist

Foto: Sverker Johansson, Bitzer
I Sverige finns ca 23 000 mil enskilda vägar vilka är en förutsättning för ett fungerande skogsbruk. Vi söker dig med erfarenhet av väganläggning och väghållning i skogsbruket.

Vårt erbjudande  

Vi erbjuder ett spännande, omväxlande och framtidsinriktat jobb med goda möjligheter till egna initiativ och kompetensutveckling. Du kommer arbeta i ett team på Skogforsk i nära samverkan med skogssektorn och med ett starkt fokus på att utveckla väghållningen i skogsbruket. Projekten kan bestå i allt från att driva redan påbörjade projekt, leda utbildningar och tillsammans med kollegorna på Skogforsk och våra partnerföretag, forma nya utvecklingslinjer. 

Din kompetens  

Du ska ha en gedigen relevant utbildning och bakgrund inom vägområdet, god social förmåga samt erfarenhet av att leda projekt och av att driva dem i mål. Att kunna skapa och bibehålla kontakter med olika intressentgrupper är av största vikt. 

För att trivas, bör du ha ett starkt intresse av att driva praktiskt orienterat forsknings- och innovationsarbete.

Om tjänsten & att ansöka 

Tjänsten är en tillsvidareanställning. 

Vi ser fram mot din ansökan senast den 15 april 2023. Mejla ett personligt brev och din CV till skogforsk@skogforsk.se. Märk mejlet med Vägspecialist i ämnesraden.  

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten? 
Kontakta Programchef Gert Andersson (gert.andersson@skogforsk.se), mobil 070–318 85 67 eller nuvarande Vägspecialist Mikael Bergqvist (mikael.bergqvist@skogforsk.se), mobil 070 - 396 24 60.

Facklig kontaktperson för Saco är Martin Englund (martin.englund@skogforsk.se), mobil 070–282 16 42.

Om Skogforsk 

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, finansierat av skogsnäringen, staten samt av forskningsmedel. Vår vision är Skogforsk leder hållbar utveckling. Vi utvecklar och kommunicerar kunskap, tjänster och produkter som bidrar till en hållbar utveckling i skogsbruket till nytta för samhället.   

Vår forskning och våra experters kunskaper om skog och skogsbruk har en bredd från frö till industri inklusive natur- och viltvård, logistik, skogsträdförädling, skogsskötsel och mycket mer. Våra goda  relationer till skogsbranschen och samhället skapar unika förutsättningar för att ny kunskap snabbt ska komma till användning. 

Totalt är vi drygt 140 anställda. Vi tror på att mångfald är vägen till framgång och ser därför fram mot ansökningar från alla med relevant erfarenhet och utbildning. 

Skogforsk finns i Uppsala (huvudkontor), i Sävar utanför Umeå och i Ekebo i norra Skåne.