Gå till:

Projektledare/forskare med intresse för teknikinnovation och hållbara lösningar för skogen

Foto: Gösta Lindwall
Digitalisering, AI & fjärrstyrd teknik ger fantastiska möjligheter för skogsbruket. Skogforsk söker dig med med visioner och driv för att jobba med hållbar teknikutveckling i det svenska skogsbruket

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett spännande, omväxlande och framtidsinriktat jobb med goda möjligheter till egna initiativ och kompetensutveckling. Du kommer arbeta i ett team på Skogforsk i nära samverkan med skogssektorn och med ett starkt fokus på att skapa nytta och hållbar utveckling. Värdeskapande, produktivitet och skonsamhet är centrala begrepp. Projekten kan bestå i allt från att forma visioner och forskningsprojekt för morgondagens system för skogsskörd och transport, till analyser av konstruktionsidéer eller rena konsultuppdrag.

Din kompetens

Vi söker dig som vill arbeta med utveckling och implementering av teknik inom skogsbruket. Du ska ha erfarenhet av att leda projekt och av att driva dem i mål. Att kunna skapa och bibehålla kontakter med olika intressentgrupper är av största vikt. Du gillar att arbeta såväl enskilt som med att leda ett team och har god kommunikativ förmåga. För att trivas, bör du ha ett starkt intresse av att driva praktiskt orienterat forsknings- och innovationsarbete. Erfarenhet från tillämpat forsknings- och innovationsarbete och forskarutbildning är meriterande. Intresse och erfarenhet av skogsbruk är önskvärt.

Om Skogforsk

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut. Vi arbetar med tillämpad forskning och innovation i nära samarbete med skogsnäringen och dess intressenter såsom transportföretag, maskintillverkare och myndigheter. Vi har också ett gott samarbete med universitet och andra forskningsinstitut, både i Sverige och internationellt.

Vi är övertygade om att mångfald är viktigt för både trivsel och effektivitet och strävar mot det i alla våra rekryteringar. Vår verksamhet finns i Uppsala, Sävar i Västerbotten och Ekebo i Skåne.
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Skogforsks vision är Vi leder hållbar utveckling och hållbarhet genomsyrar hela vår verksamhet. Du finner mer information i vår Uppförandekod och vår Forsknings- och innovationsstrategi på vår Hemsida.

 

Vi ser fram mot din ansökan senast den 2020-10-01. Mejla den till skogforsk@skogforsk.se. Märk den med “Morgondagens skogsteknik” i ämnesraden.

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten? Kontakta gärna

Petrus Jönsson (petrus.jonsson@skogforsk.se, 070-528 85 83) eller
Linnéa Hansson (linnea.hansson@skogforsk.se, 070-910 64 20)
Facklig kontaktperson för Saco är 
Örjan Grönlund (orjan.gronlund@skogforsk.se, 070-999 37 77)