Gå till:

Logistiker med intresse för utveckling och praktisk tillämpning

Foto: Aron Davidsson, Skogforsk
Skogforsk förstärker inom logistikområdet och söker dig med praktisk erfarenhet och passion för smarta, hållbara logistiklösningar. Vill du bli vår nya kollega?

Skogsbrukets logistik består av så mycket mer än att förflytta virkestravar från skogen till industrin. Systemen för att styra råvaran är komplexa och behöver hantera information och kunskaper om virkets egenskaper, avverkningsnivåer, lagerstatus, efterfrågan på skogsindustriella produkter samt vägnätets status och väderförhållanden. Förutsättningarna förändras ständigt och olika typer av variationer och störningar behöver hanteras. Skogsbrukets pågående digitalisering skapar möjligheter till en sammanhållen digital kedja från skog till industri. Vilket i sin tur ger möjligheter till leverans av mer kundanpassad råvara och förutsättningar att utveckla nya beslutsstöd. Tillsammans är det viktiga pusselbitar för att utveckla och effektivisera logistiksystemen.

Kostnadseffektiv och klimatsmart logistik är en förutsättning för utvecklad bioekonomi och för den svenska skogsnäringens konkurrenskraft. Skogforsk söker nu en driven person som vill förstärka vår grupp som arbetar med att utveckla framtidens skogliga logistik!

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett spännande, omväxlande och framtidsinriktat jobb med goda möjligheter till egna initiativ och kompetensutveckling. Arbetsuppgifterna kan omfatta exempelvis kartläggningar, utvärdering av strategier och metoder samt utveckling av beslutsstöd för taktisk och operativ planering av skogliga råvaruflöden.

På Skogforsk får du arbeta i nära samverkan med skogssektorn för att öka hållbarheten och skapa branschgemensam nytta i skogsbruket.

Din kompetens

Vi söker dig med erfarenhet av praktisk logistik och skogsbruk. Du är analytisk lagd och har kunskap om och intresse för GIS-verktyg (för visualisering och analys), beräkningar och modellutveckling. Erfarenhet av att hantera stora datamaterial kommer att vara en styrka. Vi ser fram emot en ansökan från dig med driv och engagemang för uppgiften, god kommunikativ förmåga och en vilja till samarbete med både kollegor och partners i och utanför skogsbruket. Erfarenheter av praktisk logistik är meriterande och du måste ha ett tydligt intresse av att driva tillämpad forskning och utveckling.

Om Skogforsk

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut. Vår vision är "Vi leder hållbar utveckling". Skogforsk utvecklar och kommunicerar kunskap, tjänster och produkter som bidrar till en hållbar utveckling  i skogsbruket till nytta för samhället. 

Vi finns på tre orter, Uppsala (huvudkontor), Sävar i Västerbotten samt i Ekebo i Skåne. Totalt är vi omkring 135 anställda, varav 80 är forskare.

Om tjänsten & ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi är övertygade om att mångfald är viktigt för både trivsel och effektivitet och ser fram emot din ansökan! Ansökan vill vi ha senast den 23 november 2020.  Vi kommer behandla ansökningarna löpande.

Mejla din ansökan till skogforsk@skogforsk.se.
Märk ansökan med ”Logistiker” i ämnesraden.

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten?  Kontakta gärna programchef Maria Iwarsson Wide, tel: 070 - 518 85 99 eller biträdande programchef Maria Nordström, tel 070-635 33 12
Facklig kontaktperson för Saco är Örjan Grönlund, tel: 070-999 37 77