Gå till:

Arbeta med förädling av lövträd för framtidens skogsbruk

Foto: Pixabay
Skogforsk jobbar med utveckling av ett hållbart skogsbruk. Nu satsar vi på förädling av ett flertal olika svenska lövträdsarter och behöver förstärkning.

Skogforsk satsar nu på förädling av ett flertal olika svenska lövträdsarter och ska bygga upp en långsiktig verksamhet kring detta. Vi söker en biolog eller jägmästare som kan driva detta projekt. Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter, både planering av arbete och uppföljning av resultat, även praktiskt arbete i vår plantskola och i fält ingår.

Kvalitet, respekt och engagemang är våra värdeord. Du är en person som tycker om att driva projekt framåt, kan jobba självständigt men också har lätt för att samarbeta. Du tycker om att jobba både administrativt och praktiskt och har ett stort intresse för skogen. Du kommer att jobba med många olika lövträdsarter och behöver kunna sätta dig in i vilka metoder som fungerar bäst för respektive art.

För oss är det viktigt att ha det trevligt på jobbet. På Skogforsk arbetar både forskare och tekniker och vi är övertygade om att mångfald ger förutsättningar för både en trevligare och mer effektiv arbetsplats.

Vi erbjuder & söker

Vi erbjuder en projektanställning på ett år med möjlighet till förlängning. Placeringsort är på vår station Ekebo utanför Svalöv i Skåne.

Vi söker dig med en utbildning till biolog, jägmästare eller motsvarande.
B-körkort är ett krav och har du dessutom erfarenhet av GIS eller körkort för röjsåg och/eller motorsåg får du gärna lyfta fram det i din ansökan.
Bra förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt är viktigt.

Om Skogforsk 

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut. Vi arbetar med tillämpad forskning och innovation i nära samarbete med skogsnäringen och dess intressenter såsom transportföretag, maskintillverkare och myndigheter. Vi har också ett gott samarbete med universitet och andra forskningsinstitut, både i Sverige och internationellt. 

Skogforsks vision är Vi leder hållbar utveckling och hållbarhet genomsyrar hela vår verksamhet. Du finner mer information i vår Uppförandekod och vår Forsknings- och innovationsstrategi på vår Hemsida

Vi är övertygade om att mångfald är viktigt för både trivsel och effektivitet och strävar mot det i alla våra rekryteringar.

Vår verksamhet finns i Uppsala, Sävar i Västerbotten och Ekebo i Skåne.

Att ansöka

Ansökan skickas till Eva Persson (eva.persson@skogforsk.sesenast 15 december 2023. Ange "Lövträd” i rubriken.         

Har du frågor om tjänsten?
Kontakta Thomas Kraft (thomas.kraft@skogforsk.se) eller Mateusz Liziniewicz (mateusz.liziniewicz@skogforsk.se).

Kontaktperson för Saco är Martin Englund (martin.englund@skogforsk.se).