Gå till:

Skogforsk söker dig som vill arbeta praktiskt i fält och plantskola

Foto: Line Djupström, Skogforsk
Skogforsk jobbar med utveckling av ett hållbart skogsbruk. Nu söker vi dig som vill arbeta praktiskt både i fält och i plantskola.

Vi söker två fälttekniker till vår forskningsservice med fält-, frö- och plantskoleverksamhet som innebär varierande arbetsuppgifter som växlar med årstiderna. Tjänsterna innefattar framför allt mätning, inventering och skötsel av våra forskningsförsök ute i skogen men även jobb på en av våra plantskolor, antingen i Sävar norr om Umeå eller Ekebo i Skåne.

Kvalitet, respekt och engagemang är våra värdeord.  Eftersom din arbetsinsats är avgörande för att få fram korrekta data till vår forskning krävs det att du är noggrann. Arbetet innebär mycket fältarbete där du får röra dig i skog och mark så en god fysik behövs.

Vi erbjuder två fasta heltidstjänster som ersättare för kommande pensioneringar. En av tjänsterna är stationerad i Sävar och den andra i Ekebo, men i båda fallen är arbetsområdet stort, norra respektive södra Sverige. Under fältsäsongen sker mycket av jobben på annan ort, vilket gör att man är på resande fot.

Du kommer att ha ett självständigt arbete men du kommer även arbeta tillsammans med andra. För oss är det viktigt att ha det trevligt på jobbet. På våra forskningsstationer arbetar både forskare och tekniker och vi är övertygade om att mångfald ger förutsättningar för både en trevligare och mer effektiv arbetsplats.

Vi söker dig med en skoglig eller biologisk utbildning, eller motsvarande erfarenhet. B-körkort är ett krav och har du dessutom körkort för röjsåg och/eller motorsåg eller traktorkort får du gärna lyfta fram det i din ansökan. God datorvana och erfarenhet av GIS är meriterande.

Ansökan

Ansökan skickas till Jessica Jonsson senast onsdagen den 20/1: jessica.jonsson@skogforsk.se.
Ange ”Fälttekniker Sävar” alternativt ”Fälttekniker Ekebo” i rubriken.         

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Karin Strömgren för tjänsten i  Sävar eller Mihály Czimbalmos för tjänsten i Ekebo.

Kontaktperson för GS-facket är Margaretha Edvardsson, tel: 090 - 203 33 78 eller e-post: margaretha.edvardsson@skogforsk.se