Gå till:

Skånsk skogsstrategi lanseras

Foto: Skogforsk
Skånsk skogsstrategi, som bland andra Skogforsk ligger bakom, lanseras i en webbsändning från SLU i Alnarp den 25 augusti. Medverkar gör bland andra landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Sändningen pågår i cirka en och en halv timme och är tillgänglig samma dag från klockan 14.55 på www.skanskskogsstrategi.se

Programmet i korthet:
• Landsbygdsminister Jennie Nilsson
• Plantering av ”Strategiträdet” i Alnarpsparken
• Föreläsningar av Anna Schyman (Jämställdhet - en självklarhet men är det en verklighet?), Patrik André (Digitaliseringen gör skogen och landsbygden till växande vinnare) samt Henrik Böhlenius och Karin Hjelm (Skogen och framtidens utbildningar, samverkan och forskning i ett sydsvenskt perspektiv)
• Paneldiskussion med Anneli Hulthén, Anna Schyman, Gunnar Wetterberg och Ann Marke
• Underhållning av Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd

En inspelning av arrangemanget kommer att finnas tillgänglig efteråt.

Skånsk skogsstrategi är ett led i att regionalisera Nationella skogsprogrammet. Den vilar på fyra huvudområden: innovation, miljö, rekreation och produktion. En bärande princip för strategin är att dessa knyts samman så att en gemensam väg framåt är möjlig, grundad på samsyn och dialog.

Bakom Skånsk skogsstrategi står LRF, Region Skåne, Länsstyrelsen Skåne, SLU, Skogsstyrelsen, Skogforsk, Södra och Naturskyddsföreningen Skåne.

2020-08-19 11:20