Gå till:

Webbseminarium – Klippförsök som forskningsmetodik

I detta webbseminarium se du bland annat hur vi använder klippförsök som forsknings- och demonstrationsmetod för att bättre förstå hur träd påverkas av bete från klövvilt.

I det här webbseminariet får vi lära oss om klippning som metod för att simulera viltbete på träd. Metoden används för forskning om och demonstration av viltbetets effekter på skogen.

Webbseminariet ingår i utbildningspaketet "Viltanpassad skogsskötsel i praktiken" och är det åttonde i ordningen. Värd för seminariet är Märtha Wallgren, forskare i viltekologi på Skogforsk. Vi får bland annat lära oss om klippförsök som forsknings- och demonstrationsmetod för att bättre förstå hur träd påverkas av bete från klövvilt. I seminariet visas också hur kunskapen från klippförsök kan omsättas till praktisk kunskap vid inventering av naturligt bete.

"Viltanpassad skogsskötsel i praktiken" är ett utbildningspaket i tre delar. Den omfattar en webbaserad teoretisk del, en exkursion för att titta på olika viltanpassade skogsskötselåtgärder samt en del med webbseminarier. Läs mer och anmäl dig här.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras av Landsbygdsprogrammet.

eu-flaggaeuropeiskajordbruksfondenfarg-1-2.jpg

Nr 3-2021    Publicerad 2021-01-21 10:50
Skogsskötsel
Skogsskador
Viltskador
0 Kommentarer
Författare
Kommentarer (0)
 Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar.