Gå till:

StanForD 2010 - Modern kommunikation mellan skogsmaskiner

StanForD 2010 är skogsbrukets standard för hantering av data till och från skogsmaskiner. Standarden är global och används av alla större tillverkare av skogsmaskiner för avverkning enligt kortvirkesmetoden. Så här funkar StanForD 2010 som är den uppdaterade versionen av StanForD-standarden.

De största skillnaderna mellan StanForD 2010 och tidigare version är bland andra att StanForD 2010 inför ett koncept för att ange identiteter för
maskiner, avverkningsobjekt, stammar, stockar m.m. med Keys och UserIds.

Det nya systemet för identiteter lägger även grunden för en flexibel styrning av avverkningen, dvs. förändringar av vilka produkter som apteras och hur de ska apteras (längd, pris etc.) blir möjliga att genomföra vid vilken tidpunkt som helst, även under pågående avverkning. StanForD 2010 introducerar även ett separat meddelande för styrning av skotare, vilket inte fanns i den tidigare versionen.

Produktionsrapportering från skördare sker per individuellt producerad stock, vilket ger stora möjligheter att presentera och analysera produktionen utifrån specifika önskemål hos t.ex. avverkningsorganisation och kund. Strukturen öppnar även för en framtida rapportering av varje stock on-line. 

Läs mer om StanForD 2010 i bifogad PDF.

Nr 2-2013    Publicerad 2013-01-01 12:00
0 Kommentarer
Läs mer
Författare

John

Arlinger

Tidigare anställd
Kommentarer (0)
 Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar.