Gå till:

Kvalitetssäkring av beräkningsresultat från hprCM och konvertering av pri- till hpr-filer

Sedan 2012 finns en beräkningsmodul för produktionsrapportering av grot och stubbkvantiteter, utvecklad för datastandarden StanForD 2010. I projektet som beskrivs här har Skogforsk kvalitetssäkrat beräkningsmodulen.

Tidigare har ett system för produktionsrapportering av skogsbränsle utarbetats inom ramarna för FoU-programmet "Effektivare skogsbränslesystem” (ESS) vid Skogforsk. En beräkningsmodul för beräkning av grot och stubbkvantiteter, benämnd ”hprCM” (harvested production Calculation Module), finns öppet tillgängligt för intressentföretag och systemutvecklare sedan årsskiftet 2011/2012. Modulen är utvecklad för att hantera produktionsfiler från skördare i hprformat enligt den nya datastandarden för skogsmaskiner StanForD 2010.

Till hprCM-paketet hör också en konverteringsmodul för att kunna behandla produktionsfiler i pri-format tillhörande den tidigare standarden. Nu är tiden nära för implementering av modulsystemet varför SDC, andra systemtillverkare och berörda intressentföretag har efterfrågat en kvalitetssäkring av de båda modulerna.

Syftet med detta projekt, som beskrivs i Arbetsrapporten nedan, har därför varit att ta fram verktyg och rutiner för att kvalitetssäkra resultaten vid implementering av beräkningsmodulen hprCM i olika system och tillämpningar. Arbetet har fallit väl ut och vi kan konstatera att både konverteringsmodul och beräkningsmodul fungerar som tänkt och testade funktioner ger korrekta resultat. Modulerna kan därmed användas för implementering i företagssystem eller som referenser när företagen önskar utveckla egna system med motsvarande funktioner.

Läs mer i Arbetsrapporten nedan.

Nr 49-2013    Publicerad 2013-02-07 13:00
0 Kommentarer
Läs mer
Författare

Nazmul

Bhuiyan

Tidigare anställd

John

Arlinger

Tidigare anställd
Kommentarer (0)
 Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar.