Gå till:

Slutrapport från forskarskolan i genetik

Inte blir väl ett plus ett lika med tre? Jo, ibland! I alla fall när kvantitativ och molekylär genetik möts i en forskarskola. Läs mer om slutsatserna från projekten i forskarskolan i genetik som avslutades 2011

Den skogsgenetiska forskningen har tidigare löpt i två skilda spår: traditionell kvantitativ genetik och molekylär genetik. Forskningen inom båda inriktningarna har utvecklats snabbt under senare år. Framför allt har den molekylärgenetiska forskningens framsteg uppmärksammats.

Men utbytet mellan disciplinerna har varit begränsat, trots att en gränsöverskridande forskning har förutspåtts en stor potential. I Forskarskolan Skogsgenetik och Förädling har de första stegen tagits för att kombinera ämnena. Forskarskolan har dessutom integrerats med den operativa förädlingen vid Skogforsk. Skogsbolag, skogsägarföreningar och teknikutvecklingsföretag har också medverkat – som arbetsgivare och i handledargrupper för samordnade praktikprojekt. Detta har fört forskningen närmare praktiken, men också praktiken närmare forskningen.

I bifogad PDF kan du läsa mer om slutsatserna.

Nr 14-2011    Publicerad 2011-06-06 12:00
0 Kommentarer
Läs mer
Författare

Bengt

Andersson Gull

Tidigare anställd
Kommentarer (0)
 Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar.