Gå till:

REFLEX – ett verktyg för ekonomisk analys av entreprenadföretag

Håll koll på produktionskostnaderna och vilka rationaliseringar som skapar mest värde med REFLEX. Nu kan alla med tillgång till Excel göra kalkyler och analyser av sitt entreprenadföretags ekonomi.

Skogsbruket vill ha entreprenörer som har kontroll på sina produktionskostnader, som vet hur olika faktorer slår på totalresultatet och som vet vilka rationaliseringsåtgärder som skapar mest värde för såväl kundföretag som det egna entreprenadföretaget.

Skogforsk har utvecklat ett enkelt analysverktyg i Excel, som heter REFLEX, för entreprenörer som vill bli bättre på att räkna på sin verksamhet. Underlagsmaterialet är ett hjälpmedel för Skogforsks forskning och målet är att kunna se hur olika faktorer påverkar lönsamheten.

Man lägger in grunduppgifter om sina maskiner, kostnader och intäkter – det är totalt ett 30-tal variabler, och de flesta kan hämtas från bokföringen. Med verktyget kan man sedan ändra olika faktorer och se hur det påverkar resultatet. Analysverktyget är även ett hjälpmedel för att förstå de lite krångliga posterna värdeminskning, avskrivningar, amorteringar och räntor – och hur de påverkar årsresultatet. Excelfilen kan hämtas gratis från Skogforsks hemsida.

Nr 18-2009    Publicerad 2009-07-01 18:00
0 Kommentarer
Läs mer
Författare
Kommentarer (0)
 Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar.