Gå till:

Skogsbrukets relationer behöver vidareutvecklas

Foto: Anders Mörk, Skogforsk
Vill du hjälpa branschen att utveckla relationerna mellan uppdragsgivare och utförare? Nu finns möjligheten att göra det i ett nära samarbete med våra partnerföretag.

Skogen och skogsbruket spelar en viktig roll i omställningen till det biobaserade samhället och den knivskarpa konkurrensen från omvärlden kräver ständig utveckling. 

Huvuddelen av skogsbrukets operativa verksamhet såsom skogsvård, skörd och transport, är idag i utlagt på entreprenad. Beställare och leverantörer avtalar varje år om tjänster till ett värde av 12 miljarder kronor. Här finns en stor utvecklingspotential som Skogforsk arbetar aktivt med. Vårt arbete, som sker i direkt dialog med skogsbruket, berör bland annat samverkan, affärsrelationer, upphandling, beställarkompetens och tjänstedesign.  

Din profil

Eftersom du kommer att ha en central roll inom området är det viktigt att du har en stark egen drivkraft och förmåga att arbeta självständigt. Ett utåtriktat arbetssätt och förmåga att skapa goda relationer kommer att vara avgörande i samarbete med alla aktörer.

Vi tror att du har praktisk yrkeserfarenhet av organisationsfrågor och ledarskap, företagsekonomi, företagsutveckling eller tjänsteproduktion. Vi ser gärna att du även har god kunskap om kvalitativa forskningsmetoder och att du är disputerad.

En god relation med våra partners är mycket viktigt för oss på Skogforsk. Det är därför avgörande att du är en duktig kommunikatör och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är dessutom en extra merit om du har utbildning inom, eller erfarenhet av skogsbruk.

Vårt erbjudande

Vi kan erbjuda ett spännande, omväxlande och framtidsinriktat jobb med goda möjligheter till kompetensutveckling på en arbetsplats där vi är övertygade om att mångfald är viktigt för både trivsel och effektivitet. Vi ser därför fram mot ansökningar från alla med lämplig erfarenhet och kompetens. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Skogforsk arbetar i nära samverkan med skogssektorn med forskning och utveckling med starkt fokus på att skapa branschgemensam nytta och än mer öka hållbarheten i det svenska skogsbruket. Vårt huvudkontor ligger i Uppsala och vi har två forskningsstationer i Sävar i Västerbotten samt i Ekebo i Skåne. 

Vi ser fram mot din ansökan senast den 22 mars. Märk ansökan med ”Affärsutveckling entreprenadskogsbruk” och skicka den till marina.brack@skogforsk.se.

Vid frågor, kontakta gärna:

Gunnar Svenson, biträdande programchef Driftssystem, 070-598 85 69, gunnar.svenson@skogforsk.se
Magnus Thor, forskningschef, 070-598 85 96, magnus.thor@skogforsk.se.
Line Djupström, facklig företrädare för SACO, 070-254 90 61, line.djupstrom@skogforsk.se.