Gå till:

Vem är Sveriges bästa skogsentreprenör?

Skogsentreprenörernas arbete är avgörande för skogsbruket. Nu är det dags att nominera till ”The Golden Logger” – utmärkelsen till den skogsentreprenör som bäst utvecklar personal och verksamhet.

Fram till och med den 27 mars kan nu vem som helst nominera duktiga skogsentreprenörer till tävlingen ”The Golden Logger 2015”. Nomineringen görs via ett formulär på Elmias hemsida.

Egenskaper som beaktas av Golden logger-juryn är bland annat ledarskap, kundtillfredsställelse, maskinstrategier och hur attraktiv man är som arbetsgivare. Det ska vara någon som framgångsrikt både kan tjäna pengar och samtidigt vara lyhörd för kundernas behov.

”The Golden Logger” arrangeras av Elmia i samarbete med Skogforsk. Priset gick senast till Johnny Dahlqvist, ägare och grundare av J. Dahlqvist Skog AB i Ånge, som fick ta emot priset på Elmia Wood 2013. Förutom själva utmärkelsen var priset en resa till en valfri skogsmässa någonstans ute i världen. Johnny Dahlqvist valde att resa till EuroForest i Frankrike i juni 2014.

Johnny Dahlqvist startade sitt företag 1975 och har jobbat i skogen hela arbetslivet. Juryns motivering handlade om hans driftighet, framsynta personalpolitik, utveckling i branschen och lyhördheten för kundernas behov. Just sådana egenskaper som är utmärkande för en riktig ”golden logger”, någon som är guld värd som duktig entreprenör.

– Det kändes väldigt bra att få utmärkelsen. Lite uppmärksamhet för vad man jobbat med i alla år, säger Johnny Dahlqvist.

Juryn fattar sitt beslut under våren och vinnaren presenteras på SkogsElmia i början av juni 2015, då också priset delas ut. Nominera din favorit nu!

Nomineringsformulär

2015-02-12 09:33