Gå till:

Goda affärsrelationer ger framgångsrika affärer

Foto: Sverker Johansson/BITZER
Goda relationer och ett nära samarbete är nyckeln till framgång i skogen. Det visar en studie av affärsrelationerna mellan skogsentreprenörer och tjänstemän.

Parterna är beroende av varandra för att lyckas. För att kunderna - skogsägarna - ska bli nöjda arbetar de lyckosamma parterna i team runt allt från avverkningsplanering till förhandling och avtalsprocess. Det är slutsatserna av ett examensarbete vid Skogsmästarskolan som utförts inom SESAM, Svenskt Entreprenadskogsbruk i Samverkan.

Att arbeta på motsatt sätt, alltså enligt ”vi och de-modellen” skulle kanske vara lönsamt till en början, men studien indikerar att parterna i det långa loppet skulle få svårt att klara sig.

En väl fungerande kommunikation verkar ha en central roll i affärsrelationerna. Möten där parterna träffas och diskuterar kommunikation, informationsutbyte, problemlösning och effektiviseringar är viktiga. Förtroende, respekt, långsiktighet, ärlighet, tydlighet, gemensamma mål samt förståelse för båda parters situation har identifierats som framgångsfaktorer i studien.

En annan viktig faktor är förhandlingsresultaten, där undersökningen visar att det är viktigt att nå en ”vinna-vinna”-situation för båda parter.

Läs fördjupning

Bakgrund

Studien (inom SESAM, Svenskt Entreprenadskogsbruk i Samverkan) genomfördes under 2014 - 2015 som ett examensarbete vid Skogsmästarskolan (SLU) i form av intervjuer med tre drivningsentreprenörer samt fyra tjänstemän vid Mellanskog.

De intervjuade personerna anser att goda affärsrelationer bygger på nära samverkan. De tror att de når längre då bägge parter arbetar i nära relation till varandra och att arbetssättet leder till en effektivare arbetsprocess pga. minskade problem, effektivare kunskapsutnyttjande och stimulans i det dagliga arbetet.

Kommunikationen viktig

Väl fungerande kommunikation verkar ha en central roll i dessa goda och nära affärsrelationer. Möten där parterna träffas och diskuterar kommunikation, informationsutbyte, problemlösningar, effektiviseringar samt andra viktiga saker anses vara mycket viktiga. Förtroende, respekt, långsiktighet, ärlighet, tydlighet, gemensamma mål samt förståelse för båda parters situation har identifierats som framgångsfaktorer. En annan viktig faktor är förhandlingsresultaten, där studien visar vikten av att nå en vinna-vinna-situation. 

Få spelare ger tätare relationer

Analysen av studiens resultat baseras på en litteraturstudie av kund- och leverantörsförhållandet i affärsrelationer. Den visar att valet av relationsnivå till sina affärspartners historiskt har sett olika ut. Affärsrelationerna har tidigare ofta byggt på en ”vi och dem"-relation, där parterna fokuserat på den egna verksamheten.

Men det här förändras. Många företag väljer i dag relationsnivå efter hur situationen på marknaden ser ut. När kunderna eller leverantörerna är få väljer parterna allt oftare att arbeta i nära relation till varandra, och idag är det vanligare med affärsrelationer som bygger på ett nära samarbete.

Det här förhållningsättet bygger på att parterna samarbetar i ett team och involverar varandra i vad som händer och sker runt deras verksamheter. Litteraturstudien tyder på att kommunikation, information, engagemang, förtroende, samt respekt är nyckelfaktorer som bygger på ett nära samarbete.

Resultat

Studien visar att parterna är beroende av varandra för att deras verksamheter ska vara framgångsrika. Det finns inte hur många kunder och leverantörer som helst på marknaden, och därför är valet av att arbeta i nära relation till varandra ett bra val.

För att få nöjda slutkunder, dvs. nöjda skogsägare, arbetar parterna som ett team i allt från avverkningsplanering till förhandling och avtalsprocess. Att arbeta på motsatt sätt, alltså enligt en ”vi och dem"-modell, skulle till en början kunna vara lönsamt, men parterna skulle i det långa loppet få svårt att klara sig.

Parterna är beroende av att arbetet utförs med rätt kvalitet för att slutkunderna ska bli nöjda och då är alltså goda och nära affärsrelationer att föredra, enligt studien.

Nr 99-2015    Publicerad 2015-08-21 06:00
0 Kommentarer
Läs mer
Affärsrelationen - en studie av samspelet mellan drivningsentreprenörer och tjänstemän inom ett virkesområde hos Mellanskog. Examensarbete/SLU, Skogsmästarprogrammet 2015:02.
Författare

Johnny Johansson

 070 3200259

Bodel Norrby

 070-345 55 22
Kommentarer (0)
 Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar.